Missziónk


Általános tapasztalat, hogy azok az emberek, akik a kommunikációban jártasak, jobban boldogulnak az üzleti életben és általában a világban. Vannak született szónokok, ám gyakorlással az is jó előadóvá válhat, aki alkatilag félénkebb, visszahúzódóbb, és eleinte megretten, ha ki kell állnia a közönség elé. 

Az Egyesült Államokban nevelkedett Benkő Vilmos úgy látja, a rendkívüli tehetségekkel megáldott Magyarországon meglepően sok ember küzd önbizalomhiánnyal. Félünk felvállalni magunkat, és még jobban félünk kiállni a nyilvánosság elé, és azt mondani: ez vagyok én, ezt gondolom. Pedig egy ország sikeréhez önbizalommal teli állampolgárokra van szükség. Olyanokra, akik, mivel bíznak magukban, mernek kockázatot vállalni, és olyan dolgokba is belefognak, ami mások számára puszta álom.
Benkő Vilmos szerint a legrövidebb út az önbizalom megszerzéséhez a beszéd gyakorlásán keresztül vezet. Ezért alapította meg kollégájával, Szabó Attilával a Speak Akadémiát.

Általános tapasztalat, hogy azok az emberek, akik a kommunikációban jártasak, jobban boldogulnak az üzleti életben és általában a világban. Vannak született szónokok, ám gyakorlással az is jó előadóvá válhat, aki alkatilag félénkebb, visszahúzódóbb, és eleinte megretten, ha ki kell állnia a közönség elé. Egyetértünk a XIX. század egyik nagy hatású szónoka, Ralph Waldo Emerson szavaival, aki szerint „Minden nagy szónok rossz szónokként kezdte.”

A SPEAK Akadémia képzései során fokozatosan lebontjuk a nyilvános szerepléssel kapcsolatos gátlásokat. Megkeressük azt a témát, amiről a hallgató szívesen beszél, amit magáénak érez, vagyis, amiben megtalálja azt az energiát, ami a hatásos beszéd alapja lehet.
Ez a téma lehet egy személyes élmény, amelynek kibeszélése sokszor katartikus hatással van az előadóra és a hallgatóságra egyaránt. Ilyenkor csodák történnek, traumák oldódnak meg, és újra és újra rádöbbenünk, hogy sokkal több közös van bennünk, emberekben, mint korábban hittük.
A vizsgabeszéd témája lehet egy-egy fontos társadalmi kérdésre adott személyes, lelkesítő válasz is. A világ tele van súlyos konfliktusokkal, problémákkal, így missziónknak érezzük, hogy a nyilvános beszéd segítségével magunk is hozzájáruljunk ezek megoldásához.
A képzés 12 egyenként három órás alkalomból áll, ahol csoportosan dolgozunk, egymást figyelve, egymás hibáiból tanulva, egymást támogatva.
A képzést gálavacsora zárja, ahol hallgatók meghívott családtagjaik, barátaik, vendégeik előtt elmondják életük első nyilvános beszédét.
A képzés végén a résztvevők bizonyítványt kapnak.

Rólunk

Ez az oldal a nyilvános beszédben rejlő lehetőségeket tárja fel. Segít személyiséged erejének kiteljesítésében és benned rejlő potenciál kiaknázásában.
A SPEAK angolul beszédet jelent. Magyarul pedig a Speak Akadémiát, ahol a beszéd művészetére oktatjuk mindazokat, akiknek a karrierjükhöz, az üzleti életben vagy egyszerűen az önkifejezésükhöz szükségük van a beszéd művészetére. Akik szeretnék megosztani másokkal életük tapasztalatait, vagy szót kívánnak emelni nehéz helyzetben lévő embertársaikért. Akik úgy érzik, a szavak erejével ők maguk is alakíthatják a világot.

Csapat a Speak mögött

BENKŐ VILMOS
Üzletember, befektető, coach, az Amerikai Kereskedelmi Kamara volt elnöke, a Toastmasters Hungary megalapítója. Gyermekkora óta vallja, hogy szavakkal lehet sorsokat megváltoztatni, mind pozitív, mind negatív irányba. Évek óta foglalkozik többedmagával azzzal, hogy a retorikai készség fejlesztésével tegye elérhetővé emberek számára, hogy nagyobb önbizalommal vállalják életük küzdelmeit. A kommunikáció nem csak üzleti eszköz, hanem az élethez is kell.

SZABÓ ATTILA
Attila először 9 évvel ezelőtt egy retorikai képzésén találkozott Benkő Vilmossal, ami megváltoztatta az életét. Az évek során egyre jobban elmélyült a retorikában, tréningeket dolgozott ki, több retorikai versenyt megnyert, a Toastmasters Hungary elnökévé választottak és ma a SPEAK-ben együtt dolgozik mesterével.

SZIGETI ATTILA
Attila a Budapest Toastmasters tagjaként 2014-ben ismerkedett meg Benkő Vilmossal, retorika témájú startup projektek kapcsán. Saját karrierjének előmozdításában is kulcsszerepet játszott a nyilvános beszéd és Benkő Vilmos példája, így 2016-tól örömmel kapcsolódott be a Speak-be mint tréner. Emellett nemzetközileg elismert startup stúdió szakértőként dolgozik.

Elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót és a Szabályzatot. Ezek elfogadásának hiányában nem tud továbblépni. I accept the Data Handling Policy and the Terms of Use. Without accepting these, you will not be able to proceed.

Amennyiben adatai törlését kéri, akkor azt a speak@speakacademy.hu e-mail címen teheti meg. Adatait a hozzájárulás visszavonásáig kezelhetjük. If you request that your data be deleted, please send an email requesting such to speak@speakacademy.hu. Your data will fall under our policy, until you request that it be deleted.

Elfogadom* / I accept*

Név/Name*

Email*

Telefon/Phone

Üzenet/Message